Isolatieglas en HR++ beglazing

Wilt u energie besparen? Laat dan isolatieglas plaatsen in uw woning. Isolatieglas, of dubbel glas, bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijvoorbeeld een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (de spouw), is gevuld met droge lucht.

HR++ beglazing (Hoog Rendements beglazing) is isolatieglas met een nog veel betere warmte-isolatie. Dit komt omdat op één zijde van het glas een heel dunne coating is aangebracht, en de spouw is niet gevuld met lucht maar met een speciaal gas.

Overige toepassingen van isolatieglas

Isolatieglas en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie maar ook om andere eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn zonwerend, zelfreinigend, geluidswerend, brandwerend en veiligheidsglas. Dit laatste is zowel inbraakwerend als veilig als het gaat om het voorkomen van letsel. Al deze eigenschappen zijn een glassoort op zich, maar kunnen heel goed in één product gecombineerd worden.